Disclaimer cazinouri

Lumea cazinourilor online se extinde pe zi ce trece, și tocmai de aceea, atunci când vorbim de aggenții online tip cazino vorbim și de utilizatori noi, de utilizatori ceva mai neexperimentați care caută succesul în cadrul cazinourilor online.

Tocmai de aceea, vom vorbi de legea ce se aplică pentru cazinourile de la noi din țară, vom vorbi de răspunderea pe care o are fiecare jucător, vom trece în revistă detalii importante despre limita mnimă de vârstă pentru a juca la un cazino online, dar și multe alte lucruri interesante, astfel că în mod cert acest articol îți va fi de folos în cazul în care te numeri printre noii utilizatori ai cazinourilor online, dar nu numai.

De-a lungul timpului, cazinourile online au început să creeze anumite disclaimere, acestea făcându-și apariția încă de la prima accesare a unui cazino online, dar și în momentul în care cazinoul creează o publicitate, o reclamă pentru a se promova. Acolo, acesta tinde să specifice că agențiile online tip cazino sunt destinate doar celor ce au îndeplinit vârsta de 18 ani și că acest lucru implică depunerea unor anumite sume pentru a-și alimenta contul de jucător din cadrul unui casino.

Legea aplicabilă pentru cazinourile (online)

Nu doar acei jucători de la cazionurile online trebuie să țină cont de anumiți termeni și condiții, dar și cazinourile. De ce spunem acest lucru? PEntru că orice cazinou online din 2023 trebuie să îndeplinească condițiile unei anumite legi pentru a putea funcționa în mod legal pe teritoriul țării noastre.

Tocmai de aceea, în anul 2014 s-au modificat anumite acte normative ce aveau legătură cu activitățile companiilor de jocuri de noroc, făcându-și astfel apariția pe piață, organul de lege abilitat cu verificarea, reglementarea și licențierea cazinourilor online. Organul de lege la care facem referire poartă denumirea de Oficiul Național al Jocurilor de Noroc sau ONJN, abreviat. ONJN este singurul organ de lege ce poate să verifice un cazino online înainte de a-l licenția, iar verificarea este una cât se poate de riguroasă.

De ce spunem acest lucru? Ei bine, se va verifica tot ceea ce ține de un cazino online, de la bonus și oferte și până la metode de plată, depunere și retragere sau chiar serviciul de relații cu clienții, gama de jocuri tip gambling sau slot puse la dispoziție utilizatorilor, cât și cine sunt reprezentanții și deținătorii acelui cazino ce își dorește o licență din partea ONJN, pentru a putea funcționa legal la noi în țară.

Răspunderea jucătorului însuși

Dar, așa cum menționam și ceva mai sus, cazinourile sunt răspunzătoare în fața legii, în timp ce jucătorii au și ei o anumită răspundere. În ce constă mai exact această răspundere?

Trebuie să reții încă de la început, dinainte să te înregistrezi în cadrul unui cazino online, că tu ești singurul răspunzător de plățile și depunerile pe care le vei face în cadrul respectivului cazino online, iar acesta nu va răspunde de faptul că tu vei pierde sume pe care poate nu ți le-ai fi putut permite să le pierzi, în cadrul jocurilor de gambling din oferte respectivului furnizor.

Tocmai de aceea, cazinourile online de la noi din țară pun la dispoziția jucătorilor și detalii ce reprezintă programul Joc Responsabil și când ar trebui să apelezi la un specialist, în cazul în care observi că te confrunți cu o dependență din punct de vedere al jocurilor de noroc. Ba mai mult, în cazul în care se observă faptul că te joci de mai mult de 60 de minute în cadrul unui cazino, vei primi o notificare română pe ecranul de joc, unde ți se va cere să iei o pauză, deoarece joci deja de prea mult timp.

Astfel, putem spune că agențiile îți oferă tot ce se poate din acest punct de vedere, iar totul ține doar de tine, să știi când să te oprești și șă îți stabilești bine dinainte bugetul pe care l-ai putea pierde, pentru că nu mereu ajungi să ai parte de câștiguri.

Limitarea politicii de vârstă

Așa cum spuneam, în ultimul timp, universul jocurilor de noroc și al cazinourilor online de la noi din țară s-a extins cât se poate de mult, astfel că în mod constant apar jucători noi în cadrul cazinourilor.

Din fericire, datorită legislației în vigoare și faptului că ONJN verifică periodi cazinourile de la noi din țară, avem de-a face cu o lege cât se poate de dură ce nu permite anumitor jucători să nu își deschidă conturi la cazinourile online. Vorbim aici în special de acei jucători minori, sub 18 ani. Deci dacă te numeri printre minorii ce își doresc deschiderea unui cont la un cazino, legislația română nu permite acest lucru, astfel că tu vei fi blocat imediat ce vei încerca să creezi un cont pe numele tău, iar restricționarea va fi un parmenentă, nu doar până ce vei ajunge la vârsta legală.

Totodată, cazinourile nu permit nici înregistrarea de conturi pentru cei ce au depășit o anumită vârstă, iar limita din acest punct de vedere poate varia în funcție de cazinouri, însă de obicei celor ce au depășit vârsta de 60-65 de ani nu li se va mai permite deschiderea unui cont. Deci și din acest punct de vedere avem de-a face cu o legislație cât se poate directă și de dură, mai ales cu mezinii, cu cei ce caută să își deschidă un cont deși încă nu au împlinit cei 18 ani necesari pentru a face acest lucru.

Modificări ale acestor termeni și condiții

Astfel, așa cum spuneam și mai sus, legislația este una destul de dură, mai ales cu cei ce vor să își deschidă un cont de utilizator în cadrul unui cazino online de la noi din țară, iar în cazul în care se va încerca acest lucru la un site de jocuri de cazino online, accesul minorului la site va fi restricționat imediat.

Deci, nu putem spune că legislația ar trebui modificată prea mult, poate doar să fie ceva mai dură cu acei utilizatori ce pierd prea mult, impunând anumite limite pentru depunere.