Jocurile de noroc responsabile

Deși jocurile de noroc online sunt destinate exclusiv divertismentului, este ușor să te rătăcești. Acest lucru este mai frecvent decât credeți. Misiunea Cazinourionline este de a ajuta jucătorii să înțeleagă riscurile potențiale ale dependenței de jocuri de noroc și de a asista dependenții în călătoria lor de a deveni abstinenți.

Dependența de jocuri de noroc vă poate afecta viața personală, financiară, socială și profesională. Deși acest lucru i se poate întâmpla oricui, vestea bună este că există servicii profesionale care ajută la combaterea dependenței.

Ce este dependența de jocuri de noroc?

Dependența de jocuri de noroc este clasificată din punct de vedere medical ca fiind o afecțiune mentală similară dependenței de alcool sau de droguri. Legătura comună dintre toate acestea este că persoana care suferă de această boală nu recunoaște simptomele. Disclaimer! Simptomele dependenței de jocuri de noroc depind de individ și pot varia de la o persoană la alta.

Dependența de jocuri de noroc poate fi tratată clinic și nu trebuie să fie supusă stigmatizării sau ostracizării sociale. Unele dintre cele mai frecvente simptome ale dependenței de jocurile de noroc includ:

1.     Comportamentul compulsiv de joc de noroc – Acest lucru apare atunci când o persoană este incapabilă să își controleze impulsurile de joc. Jucătorii compulsivi vor continua să parieze indiferent dacă câștigă sau pierd. Aceștia au adesea tendința de a-și depăși bankroll-ul.

2.      Comportamentul de joc problematic – Persoanele care suferă de jocuri de noroc problematice nu sunt dependente până la punctul de a deveni compulsive, dar le este greu să renunțe. Persoanele care prezintă semne de jocuri de noroc problematice ar putea să urmărească pierderile fără să realizeze că nu se pot opri.

3.      Comportamentul de joc de noroc de tip binge – Aceste persoane afișează un comportament compulsiv doar în anumite perioade. Indivizii ar putea părea că dețin controlul asupra situației și pot trăi fără să joace jocuri de noroc timp de luni de zile. Ei recidivează la cel mai mic indiciu de joc de noroc.

Cum să recunoști semnele unui joc de noroc problematic?

Este ușor să vă dați seama dacă suferiți de o dependență de jocuri de noroc. Iată un chestionar simplu care vă poate ajuta să identificați semnele unei probleme cu jocurile de noroc, dacă răspundeți sincer.

1.      Obiceiul dumneavoastră de a juca vă afectează viața personală, profesională, socială sau financiară?

2.      Simțiți nevoia de a recupera pierderile prin creșterea următorului pariu?

3.      Vă gândiți mereu la jocurile de noroc?

4.      Aveți poftă de jocuri de noroc chiar și la ore ciudate?

5.      Ați mințit pentru a vă păstra secretul obiceiului de a juca?

6.      Ați simțit nevoia să furați pentru a vă finanța hobby-ul de jocuri de noroc?

7.      Ați împrumutat vreodată pentru a vă completa obiceiul de a juca?

8.      Joci jocuri de noroc peste posibilitățile tale?

Răspunsul sincer la aceste întrebări vă poate ajuta să identificați semnele jocurilor de noroc problematice înainte ca lucrurile să scape de sub control.

Cum să lupți împotriva dependenței de jocurile de noroc?

Găsirea unei linii de asistență telefonică este cea mai directă cale pentru a depăși acest obstacol. Există numeroase grupuri de sprijin gata să ajute pariorii care se luptă. Înscrieți-vă pentru ajutor profesionist și obțineți consiliere chiar dacă nu sunteți sigur de participarea la sesiunile de grup în persoană.

Lupta de unul singur este dureroasă și este de ajutor să găsești un partener. Deveniți un sponsor și ajutați un alt suflet să învingă dependența împreună cu dumneavoastră. Responsabilitatea suplimentară îi ajută adesea pe oameni să lupte cu dependența de jocuri de noroc cu mai multă ușurință.